۰
گزارش پاپایا از شاه میوه گرمسیری بلوچستان؛

وقتی نبود صنایع تبدیلی انبه سرباز را راهی میناب می کند/آغاز برداشت شاه میوه گرمسیری ایران

مسئول فروش میوه های گرمسیری سرباز گفت: انبه نارس پس از برداشت برای تهیه ترشی به استان های همجوار ارسال می شود درصورتی که با ایجاد کارگاه های فرآوری این محصول در استان می توان زمینه اشتغال را برای افراد جویای کار فراهم کنیم.
وقتی نبود صنایع تبدیلی انبه سرباز را راهی میناب می کند/آغاز برداشت شاه میوه گرمسیری ایران
وقتی نبود صنایع تبدیلی انبه سرباز را راهی میناب می کند/آغاز برداشت شاه میوه گرمسیری ایران
به گزارش خبرنگار پاپایا،انبه جزو اولین میوه‌هایی است که در مناطق گرمسیری و استوایی مورد استفاده انسان قرار گرفته است. از کشت انبه در دامنه کوه‌های هیمالیا در کشور هند و برمه نزدیک به 4 هزار سال می گذرد .  و کم‌کم میوه‌اش به سایر کشورها معرفی شده است.
 حدود 300 سال پیش تجار عرب میوه انبه را وارد کشور ایران کردند و مردم کشورمان با این میوه آشنا گردیدند.و حالا انبه در مقیاس وسیع در کشورهای مختلف مانند هند وچین ومالزی، اندونزی ، استرالیا وغرب هندوستان و در جنوب ایران یعنی استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان و قسمت هایی از کرمان کشت می شود.
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن به 10تا 30 متر می رسد .برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . انبه در نیمه دوم اردیبهشت ماه می رسد و تا نیمه اول شهریور موجود است .
با توجه به شباهت آب و هوایی شهرستان سرباز با اقلیم کشور پاکستان که تولید کننده مرغوب ترین ارقام انبه در منطقه است پتانسیل مناسبی جهت توسعه کشت انواع ارقام انبه دراین شهرستان وجود دارد.
انبه که به شاه میوه ها معروف است از نظر غذائی بسیار غنی است در مقایسه باسایر میوه هامنبع عالی کاروتن است.
انبه نارس جهت تهیه انواع ترشی از اول اردیبهشت ماه اغاز و بداشت نوع رسیده آن تا نیمه اول شهریور ماه ادامه دارد.
شایان ذکر است که در شهرستان سرباز 15 نوع انبه به عمل می اید که مشهورترین آنها عبارتنداز:لنگرا، سندری، سنیری، لال بادشا، چوسا و رقم های محلی دارچین ، هیر و ... که سندری رقم غالب این شهرستان است.
در همین رابطه رسول بخش آذریان در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت:انبه بعد از خرما دومین درخت پر محصول استان است.
مسئول فروش میوه های گرمسیری جهادکشاورزی شهرستان سرباز با بیان اینکه نگه داری انبه بعد از رسیدن سخت است و بیشتر محصولات در زمان نارس بودن تبدیل به ترشی میشود،ادامه داد: در شهرستان سرباز بخش زیادی از انبه برداشت شده به صورت نارس و به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی به میناب برای تهیه ترشی صادر می شود درصورتی که با ایجاد کارگاه های فرآوری این محصول در استان می توان زمینه اشتغال را برای افراد جویای کار فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه مصارف انبه جر تازه خوری و ترشی تهیه پودر شربت و استفاده در صنایع آب میوه سازی و غیره است.افزود: از آنجایی که میوه درخت انبه برای تولید ترشی وفراوری استفاده می شود به همین منظور برداشت انبه سبز از اوایل اردیبهشت آغاز می شود و برداشت انبه رسیده از خرداد ماه شروع وتا پایان مرداد ماه ادامه دارد.
آذریان در رابطه با درختان 4 فصل در شهرستان سرباز که در تمامی فصول میوه بر روی درخت است گفت: این درخت صدا بهار نام دارد و در سال دوبار گل دهی در ماه های اسفند و شهریور دارد که گل دهی اسفند خرداد ماه برداشت می شود و گل دهی شهریور در ماه های بهمن برداشت می شود و می توان گفت در تمامی فصول سال میوه بر روی درخت است.
لازم به ذکر است در حال حاضر انبه در بازار شهرستان سرباز، هر کیلو 3 هزار تومان بفروش می رسد.
 
نتهای پیام/
کد مطلب: 423461