به گزارش خبرنگار
پاپایا، به عقیده کارشناسان انبه جزو اولین میوههایی است که در مناطق گرمسیری و استوایی کره زمین مورد توجه و استفاده انسان ها قرار گرفته است تا جایی که از کشت انبه در دامنه کوههای هیمالیا در کشور هند و برمه نزدیک به 4 هزار سال می گذرد و با گذشت زمان و افزایش تجارت میان ملت ها، این میوه گرمسیری به سایر کشورها جهان راه یافت.
در حدود 300 سال پیش بود که تجار عرب میوه انبه را وارد کشور ایران کردند و مردم کشورمان را با این میوه آشنا کردند و اینک این محصول محبوب جهان در استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان و بخشهایی از کرمان کشت می شود.
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن به 10تا 30 متر می رسد و دارای برگهای نیزه ای شکل و گلهای به رنگهای زرد یا قرمز است که بصورت خوشه ای از درخت آویزان بوده و میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع، شیرین و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است .
با توجه به شباهت آب و هوایی سرباز با اقلیم کشور پاکستان که تولید کننده مرغوب ترین ارقام انبه در منطقه است این شهرستان دارای پتانسیل مناسبی برای توسعه کشت ارقام گوناگون انبه می باشد.
پیش بینی برداشت 6هزار تنی انبه سرباز
در همین رابطه سعید نارویی در گفت و گو با خبرنگار
پاپایا، با اشاره به آغاز کار برداشت انبه از باغات شهرستان سرباز، اظهار داشت: کار برداشت محصول انبه نارس سرباز از اواسط اردیبهشت ماه امسال آغاز شده و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.
وی افزود: در مجموع 582 هکتار اراضی شهرستان سرباز زیر کشت انبه قرار گرفته است که از مجموع این اراضی، 426 هکتار آن بارور بوده و پیش بینی می شود متوسط برداشت انبه از هر هکتار زمین کشاورزی 14 تن باشد که به بازار داخل و خارج از استان عرضه می شود و 157 هکتار دیگر غیر بارور بوده و محصول نمی دهد.
مدیر جهاد کشاورزی سرباز با اشاره به اینکه نگه داری انبه بعد از رسیدن سخت است و حجم زیادی از این محصول در زمان نارس بودن تبدیل به ترشی می شود، خاطرنشان کرد: در شهرستان سرباز بخش زیادی از انبه برداشت شده به صورت نارس و به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی به میناب استان هرمزگان برای تهیه ترشی صادر می شود، درصورتی که با ایجاد کارگاه های فرآوری این محصول در استان می توان زمینه اشتغال را برای افراد جویای کار فراهم کنیم.
شاه میوه گرمسیری به نام سرباز به کام میناب
وی ادامه داد: از مصارف شاه میوه گرمسیری سرباز می توان به مصرف تازه آن، تهیه ترشی، پودر شربت و استفاده در صنایع آب میوه سازی و دیگر بخش ها دارویی و زیبایی، نام برد.
نارویی با بیان این مطلب که به تازگی تعدادی سرمایه گذار علاقه خود را برای سرمایه گذاری در زمینه محصول انبه اعلام کرده اند، گفت: امیدواریم با استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت دولتی، کار احداث کارگاه های ترشی سازی در سال های آینده دنبال شود و در صورت به تحقق پیوستن این امر، شاهد تولید ترشی انبه با نام سرباز و صادر کردن آن به سایر کشورها جهان و نقاط مختلف ایران باشیم
وی در پایان با اشاره به اینکه بیش از 8 هزار هکتار از اراضی سرباز به باغات انواع میوه و 9 هزارو300 هکتار به سایر اقلام کشاورزی تعلق دارد، تصریح کرد: شرایط بسیار مناسب اقلیمی و آب و هوای مطلوب در شهرستان سرباز موجب شده تا این منطقه در کشت انواع میوههای گرمسیری و خارج فصل رونق زیادی داشته باشد.
انتهای پیام//